Fără categorie

5 curiozități actuale despre mobila din lemn masiv!

Lemn masiv stejar

5 curiozități actuale despre mobila din lemn masiv!

În prezent, mobila din lemn masiv se bucură de o evoluție remarcabilă a procesului de fabricare, astfel încât materia primă poate fi prelucrată în diverse stiluri, de la cel clasic cu care ne-am obișnuit deja și până la stilul minimalist, cu forme simple și geometrizate. Acestea sunt specifice îndeosebi stilului nordic, care reprezintă unul din trendurile actuale în materie de mobilă din lemn masiv. Iată câteva alte curiozități despre acest tip de mobilier la ora actuală:

 1. Mobila din lemn masiv poate fi prelucrată până în cele mai mici detalii

  Pentru finisaje excepționale, extrem de fine, caracteristice stilului clasic sau modern, procesul de fabricare presupune utilizarea unor utilaje cu totul speciale și extrem de complexe, precum: mașini și agregate de îndreptat, rindeluit, găurit și frezat. Astfel, se poate realiza o diversitate de piese din lemn masiv lucrate integral sau parțial manual: noptiere, paturi, vitrine, mese, biblioteci, canapele (structura de rezistență) etc. În ceea ce privește asamblarea acestui tip de mobilier, tehnologia de ultimă oră pune la dispoziție mai multe modalități de îmbinare: îmbinări cu cep propriu și scobitură ascunsă, cu cepi cilindrici, cu cepi tip „coadă de rândunică” etc.

 2. Mobila din lemn masiv poate avea diverse nuanțe, aspect clasic sau industrial

  Deși ne-am obișnuit cu ideea că acest tip de mobilier trebuie să fie în general de culoare maro, acum nu mai este un lucru obligatoriu! Datorită coloranților speciali utilizați în procesul de finisare și tratare a lemnului, acesta poate fi personalizat în diverse nuanțe (alb, bej, negru, roșu, albastru, verde, culori patinate etc.) sau chiar pictat manual.

 3. Mobila din lemn masiv la ora actuală este foarte versatilă și tot mai des întâlnită

  Acest lucru este valabil fie că vorbim de amenajarea propriei locuințe, a unui hotel, restaurant sau a unei cafenele. De ce? Pentru că mobila din lemn masiv reprezintă o investiție durabilă și avantajoasă pe termen lung din punct de vedere al raportului calitate-preț, iar datorită noului proces de fabricare aceasta se poate plia pe orice cerințe sau preferințe de ergonomie, utilitate și design.

 4. Cea mai recomandată mobilă din lemn masiv este cea de origine autohtonă

  Deși pare greu de crezut, alături de Italia, dar și Germania sau Franța, România se numără și ea printre țările de referință în industria mobilei de calitate!

 5. Mobila din lemn masiv nu este atât de pretențioasă precum se crede

  Dimpotrivă! Mitul conform căruia astfel de mobilă este foarte greu de întreținut ține de domeniul trecutului. Acum, datorită noilor lacuri poliuretanice folosite pentru finisare, poți lăsa liniștit o cană cu ceai fierbinte direct pe masă, deoarece aceasta nu va cauza urme albe pe suprafața lemnului. Cum este posibil? Lacurile poliuretanice sunt rezistente la zgârieturi, lovituri, pete de vin sau cafea, la acțiunea solvenților, a lichidelor reci, calde sau a aburilor, prezentând totodată rezistență în condiții de umiditate. Astfel, a devenit posibilă, inclusiv, realizarea cu succes a pieselor de mobilier din lemn masiv destinate băilor.

Back to list

Related Posts