Întreținerea mobilei din lemn masiv de stejar
Design-ul impozant al mobilierului din lemn masiv conferă distincție căminului dumneavoastră, constituind o investiție de suflet, ce poartă amprenta pasiunii pentru frumusețea pură, perfectă, a mobilei de artă.
Pentru a conserva în timp splendoarea inerentă și rezistentă aparte a finisajelor din lemn masiv, trebuie să aveți în vedere câteva sfaturi esențiale pentru evitarea degradării sau chiar a distrugerii treptate a structurii de lemn.
Întreținerea corectă a mobilei de lux se face începând cu curățarea prafului cu un burete umezit cu apă amestecată cu oțet. Urmele de apă vor fi înlăturate apoi cu o lavetă moale din fibră de bumbac sau pămătuf din pene de struț, care este ideal pentru ștergerea prafului de pe mobilă deoarece nu zgârie suprafețele.
Pentru a se evita deteriorarea semnificativă a mobilei masive, se recomandă o atmosferă de staționare care va avea umiditatea relativă a aerului între 40-60% la o temperatură normală între 15-25° Celsius.
De asemenea, vă sfătuim să evitați folosirea spray-urilor din comerț dedicate curățării mobilei pentru că acestea nu mai permit retușarea pieselor de mobilier!
Puteți aplica periodic un strat subțire de ceară albă, după care lustruiți mobila cu o cârpă moale, pentru a-i reda strălucirea naturală. Intensitatea luciului mobilierului din lemn lăcuit se menține cu ușurință și prin curățarea cu apă cu săpun și frecarea apoi cu o lavetă înmuiată în prealabil în alcool denaturant și apoi în ulei de in.
Pentru o curățare optimă a petelor de cerneală, se recomandă utilizarea spray-urilor emoliente pentru mobila / multisuprafețe, iar pentru petele de grăsime depuse pe mobila de bucătărie și de dining, cele mai bune soluții de curățat sunt cele pentru geamuri, cu precizarea că nu trebuie să conțină alcool și amoniac întrucât acestea vor distruge lustrul natural al mobilei.
Petele de vopsea pe bază de ulei se elimină cu solvenți speciali de ceară, iar petele de arsură se șterg cu ușurință cu soluții de curățat metalul, după care se poate aplica o pastă fină obținută din ulei vegetal și sare. Uleiul de bebeluși este recomandat pentru a îndepărta hârtia lipită de lemn, în timp ce suprafețele din sticlă se curăță foarte bine cu apă în care s-au dizolvat câteva picături de amoniac.
Întreținerea mobilei reprezintă un lucru esențial dacă vrei să ai o casă curată și plăcută și dacă vrei ca mobilierul tău să reziste mai mult în timp.